I ett tidigare inlägg har vi skrivit att det är med fördel man kan streama sport och då särskilt Champions League direkt via nätet och någon bra streamingtjänst – både lagenligt och välfungerande. I dag skriver vi om olika tips kring just streaming på TV och vad man kan tänka på när man vill ge sig ut i denna nya teknikdjungel.

I en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur mycket roligare det är att se play- och filmtjänster på sin TV-skärm än via sin dator, som ju har mindre skärm, sämre ljud och gör det svårare för fler personer att titta samtidigt.

Många streamingtjänster att välja bland

Affärsman och -kvinna teckningNumera finns det dessutom en hel uppsjö av både streamingtjänster och prenumerationstjänster att slå till på, med allt från SVT Play till Netflix, Viaplay, Voddler, HBO Nordi och Filmnet, för att bara nämna några få. Dessutom finns det både Apple TV och Chromecast.

Sedan ett par år tillbaka har det blivit vanligare att strömma film och musik, streama på engelska. Att strömma kan förenklat beskrivas som att man laddar ner en liten bit av filmen som sedan försvinner av sig själv när man sett den. Filmen finns alltså inte kvar i datorn.

Apple TV och Chromecast är nya trådlösa saker som man kopplar in i TV:n och som sedan skickar över bilder från telefon eller dator och surfplatta direkt. Sedan finns det fördelar och nackdelar med båda funktionerna, så som att de kostar lite och inte är helt fullt utvecklade just ännu, men ditåt går utvecklingen och snart är nog detta det nya sättet som vi tittar på filmer, klipp, serier och tv generellt på.