Idag finns det en uppsjö av olika tv-kanaler, som alla har sina specialiteter. Som sportälskare kan man dock hamna i den situation att de evenemang man helst vill se, exempelvis alla matcher ens favoritlag spelar, hamnar i olika kanaler, och att dessa kanaler i sin tur ingår i olika paket, som tillhandahålls av olika operatörer. 

Att då få ett komplett Manchester United- eller Bayern München-paket kan kosta en hel del pengar varje månad. Som tur är går det att streama sportevenemang. Man kan t.ex. välja att betala en mindre avgift för att se en enskild match, eller så kan man köpa ett månadsabonnemang.

Streamad sport i Sverige

I dagsläget finns det två aktörer på den svenska marknaden som säljer abonnemang där man kan titta på streamad sport. Det ena av dem är Magine, som startats av människorna bakom den allra första svenska tjänsten för streamad film och tv-serier, nämligen Voddler. Då var tiden inte riktigt mogen för en tjänst av den typen, men kanske är den det nu. Så här beskriver Svenska Dagbladet tjänsten:

Till skillnad från nya tv-tjänster som Netflix och HBO Nordic äger Magine själv inte rättigheterna till innehållet som visas via tjänsten. Istället strömmar man en uppsjö av befintliga tv-kanaler via en och samma app, och användaren kan både spola tillbaka i direktsändningar och titta på program i efterhand. Programmen lagras i antingen sju eller 30 dagar.

Ett annat alternativ är Viaplay, som är Viasats streamingtjänst, eller snarare streamingtjänster. Viaplay erbjuder tre paket, för TV, film och TV eller film, TV och sport. Just bredden och möjligheten att välja är något som Viasat själva gärna framhåller.