Smakar det så kostar det, låter det gamla talesättet och det är verkligen något som stämmer om man ser till årets sändningar av fotbolls VM i Frankrike. Kostnaden för att SVT och tv4 ska kunna sända matcherna live har nämligen landat på nära en kvarts miljard kronor – allt för att du ska kunna följa EM hemma från tv-soffan!

Bettat på Euro 2016 ännu?fotboll spelplan sport Fortfarande har bettingsajter såsom Unibet sina bettingpooler öppna, ända till sista match. Och några som verkligen satsat till hundra procent på EM i år är i alla fall SVT och tv4 gjort. Källor har nämligen uppgett för SvD Näringsliv att prislappen för livesändningarna landat på nära en kvarts miljard kronor eller 26 miljoner euro, vilket är cirka 240 miljoner kronor, sammanlagt mellan kanalerna. Och det är tv4 som fått äran att sända slutspelet, något som SVT:s sportchef Per Yng är helt nöjd med och till Aftonbladet säger han:

”– Vi är jättenöjda med utfallet. Vi får premiärmatchen mot Irland som vi tror är väldigt avgörande för hur fortsättningen ska gå. Sedan får vi match två och så har fyran Belgien-matchen. Det är vi mycket nöjda med. Sedan är det två parter som ska vara nöjda eftersom det är en gemensam rättighet vi ska förvalta på bästa sätt. Därför får fyran finalen eftersom vi är garanterade två Sverige-matcher” läs mer.

Hela listan för vilka matcher som sänds när och i vilken kanal hittas hos Dagens Nyheter och andra tidningar som allihop är lika nyfikna som övriga landet på vilken position Sverige avslutningsvis kommer att hamna på. Än så läng i matcherna har det varit relativt jämnt lagen emellan och första matchen slutade oavgjort tack vare ett självmål. Andra matchen slutade med noll mål för Sveriges del – men vad säger det om nästa match, har Sverige en chans att kamma hem guldet? Se sändningarna hos SVT och tv4 så får du svaret, och vem vet: kanske har du bettat helt rätt.