För att kunna streama framgångsrikt krävs det rätt utrustning. Det finns många olika alternativ, men precis som när det gäller operativsystem till mobiltelefoner står det framför allt mellan två aktörer: Google och Apple.

Chromecast

Bakom Chromecast står Google, som annars inte har lanserat särskilt mycket hårdvara. För den som har ont om plats är Chromecast det bästa alternativet, eftersom det rör sig om en liten dongel på endast 72 millimeter, som kopplas in i tv-apparatens HDMI-uttag. Sedan kan man streama innehåll från sin dator, eller från en mobil enhet, till tv:n. Det är alltså möjligt att titta på egentligen vad som helst, exempelvis kan man streama direkt från webbläsaren Chrome till tv:n.

Det vanligaste användningsområdet är dock att använda webbtjänster eller appar till Android eller iOS, och strömma direkt från dessa till enheten. Då kan man också reglera volymen, spela upp, pausa, och hoppa till nästa program direkt från tjänsten eller appen. Tjänster som kan streamas på detta sätt är bl.a. Youtube, Netflix och HBO.

Apple TV

Apple TV är knappast den mest kända av Apples produkter, men enligt vissa är det den allra bästa. I jämförelse med Chromecast rör det sig om en ganska gammal produkt: den första versionen presenterades redan 2006.

Det finns flera skillnader mellan Apple TV och Chromecast. Den förstnämnda är mer av en komplett enhet, och tar därför större plats. Apple TV är också utrustad med hårddisk. Apple TV ansluts till nätverket och kan sedan spela upp innehåll från olika streamingtjänster. För detta behövs ingen dator eller smartphone, utan allt kan skötas via det interna gränssnittet.

En fördel och en nackdel med Apple TV, precis som med många andra produkter från samma tillverkare, är att man som konsument tvingas använda Apples egna program Itunes. Det mesta som finns på datorn kan strömmas med hjälp av Itunes, dock ej innehållet på enskilda webbsidor.