Något som många älskar att streama är sport. En favorit är Champions League och även om många matcher visats på svensk tv är det långt ifrån alla matcher som man kunnat titta på så. Streamingtjänsterna har dock ibland haft problem med sändningarna.

87854-werder-bremen-gegen-basel

När Zlatan Ibrahimovics PSG skulle få möta Malmö FF i Champions League slog Viasat Fotboll på stort och visade en livesändning i TV3 redan från klockan 18.00 trots att matchen började runt klockan 21.00. Den här satsningen blev den i särklass största på Champions League som tv-huset gjort sedan man började sända år 1992. Varför kanalen valde att sända live i hela sex timmar berodde på att matchen var något ut över de vanliga – Zlatan mot det lag som han började sin karriär i. Sändningen bjöd på live-tv från arenan och röda mattan där fotbollscelebriteter intervjuades. Studiogästen under sändningen var VM 1994-hjälten Martin Dahlin. Läs mer.

Matcher sänds inte i Sverige

Att en kanal har en sådan här lång sändning i samband med en Champions League-match hör inte till vanligheterna i Sverige. Den som verkligen vill se en match i fullo kanske gör bäst i att klicka in på http://www.olka.se/fotbollsresor/ligue-1/ för att boka en resa till Paris för att se PSG live istället. De matcher som faktiskt visas på kända svenska kanaler är i stort sett bara de matcher som det svenska laget Malmö FF spelar och när det kommer till damernas CL skulle inte ens matcherna sändas i Sverige. I Sydsvenskan kan man läsa att Eurosport Sverige i sista minut löste rättigheterna till laget Rosengårds matcher. Svenska Eurosport ansåg först att man inte hade plats i sin tablå men eftersom det rörde sig om en kvartsfinal i en så stor turnering som Champions League så fick man till slut göra rum.

Problem med streamingtjänsterna

De som verkligen har velat se alla matcher i Champions League har självklart kunnat streama dem genom mobilen eller datorn. Men bland annat svenska Viaplay har haft väldigt mycket problem med sändningarna. Till exempel har man enligt Aftonbladet inte kunnat se CL-åttondelarna eftersom sändningarna strulat med en streamingleverantör som haft ”lokala problem”.